Το cloud mining είναι μια υπηρεσία για mining online, όπου πωλείται / νοικιάζετε επεξεργαστική ισχύ σε χρηστες από μεγάλα data centers όπως το Genecis Mining η το Hashflare.

Mining Για Cryptocurrencies

Για να πραγματοπιθουνε συναλλαγές στο blockchain χρειάζεται κάποιος υπολογιστής να τις επαλήθευση, μόλις επαλήθευση όλες τις συναλλαγές ενός ‘Block’ ανταμείβεται με coins, αυτή η διαδικασία ονομάζεται mining.

Για να κάνει mining κανεις χρειάζεται έναν υπολογιστή με πολλές κάρτες γραφικών, κλιματιζόμενο χορό για να μην ζεσταίνονται τα μηχανήματα και ηχομονωμένο χορό για την επιπλέον φασαρία από τους ανεμιστήρες. Επίσης χρειάζεται η τεχνογνωσία για το στήσιμο του εξοπλισμού και να πληρώνεται ο μηνιαίος φουσκωμένος λογαργιασμος ρεύματος.
Οι απαίτησεις του σπιτικού mining δεν είναι για όλους.

Πως μινάρει κανεις λοιπόν χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει και να στήσει τέτοιον εξοπλισμό. Εδώ έρχεται το Cloud Mining.

Cloud Mining

Μεγάλες εταιρίες έχουνε στήσει data centers γεμάτα με mining μηχανήματα σε χώρες με φτηνό ηλεκτρικό και χαμηλές θερμοκρασίες, σαν την Ισλανδία. Όπου πουλάνε mining συμβόλαια για ένα ποσο και διαχειρίζονται το mining για εμάς.

Τα συμβόλαια συνήθως είναι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 1-2 χρονια, και συγκεκριμένη επεξεργαστική ισχύ. Μέσα σε αυτά τα συμβόλαια συνήθως συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του ηλεκτρικού.

Υπάρχουνε πολλά συμβόλαια για διάφωτα coins όπως Bitcoin, Ethereum, Dash, Monero και ZCash. Η δυο πιο μεγάλες εταιρίες cloud mining είναι η Genecis Mining και η Hashflare.

Παραδείγματα Συμβολαίων

1.
Το συμβόλαιο Bitcoin της Genecis Mining για παράδειγμα προσφέρει:

1THs για 179 Δολάρια
Κόστος ηλεκτρικού 0.00028 Δολάρια ανά GH την ημερα
Χωρίς χρονικό περιθώριο (Εφόρου ζωής μέχρι το κόστος του ηλεκτρικού να υπερβαίνει τα έσοδα)

Μπορείτε να χρισιμοπισετε το Bitcoin Mining Calculator για να δείτε το κέρδος του συμβολαίου.

2.
Το συμβόλαιο Ethereum της Genecis Mining:

30MH’s για 863 Δολάρια
Χωρίς κόστος ηλεκτρικού
2 χρονια mining.

Μπορείτε να χρισιμοπισετε το Ethereum Mining Calculator για να δείτε το κέρδος του συμβολαίου.

Μπορεί το αρχικό κόστος του Cloud Mining να είναι υψηλό αλλα μας δίνη την "δινατοριτα" να μινάρουμε το αγαπημένο μας νόμισμα αυθημερόν και χωρίς φασαρία, μεγαλύτερους λογαργιασμούς ΔΕΗ και άγχος.